Senaste inläggen

Av Emilia - 30 december 2008 16:12

Jag har intevarit så duktig på att skriva på sistone...men jag vet en som är värre! =)


December har varit fylld av julförberedelser parallellt med  examensarbete och den mycket "globala" kursen Veterinärmedicin och folkhälsa. 


Examensarbetet är nu färdigt och ska bara läggas ut på Epsilon för att jag ska få ut mina poäng. När det gäller resten av utbildningen så har vi endast 3 (tre) skoldagar kvar innan examensdagen! Tänk att 5,5 år kan gå så snabbt!


Julafton firades i Stockholm med Henkes familj och juldagen hos mina föräldrar. Killarna fick egna paket att öppna (med godis i) och Elliot hittade sitt paket långt innan julklappsöppningen skulle börja. Till vår förvåning lyckades Samper öppna hela sitt paket själv, han brukar annars inte vara så begåvad när det gäller kluriga uppgifter. Kan kastrationen ha gjort honom smartare måntro? Appropå kastration så börjar Elle bli tjock igen, jag skyller på julmaten! Han och jag ska påbörja vårt nya, nyttiga liv efter nyår. För min del kommer det nog bli kanonbra att få börja jobba och slippa sitta i föreläsningssal/vid datorn (exjobb) hela dagarna...men det kanske vägs upp av att måltiderna med största sannolikhet blir oregelbundna (eller uteblivna), likaså sömnen eftersom jag kommer jobba både dag- och nattpass. Hrm.


Jag är väldigt nervös över examensceremonin och väntar mig det värsta, dvs att jag kommer att snubbla på min långklänning och falla pladask inför all publik i aulan! Att gå i högklackat har aldrig varit min grej!

För övrigt så tror jag att jag har alla  examensdetaljer i ordning (klänning, skor, väska, hår, smink, handskar, Henkes frack...). 


Nu under jullovet jobbar jag en del, vilket är lika roligt som alltid. Hittills har de dagar jag jobbat varit hysteriskt stressiga och jag har fått jobba över mycket. Undrar om det är lika roligt om 10 år? I helgen kom det in riktigt dåliga patienter båda dagarna jag jobbade (den andra veterinären hade egentligen hand om dem) och jag kunde såklart inte hålla mig borta. Det är spännande med akutsjukvård - och häftigt när det går bra!


Näst på tur står nyårsfirandet som blir av det lugnare slaget. Nu när vi är så lyckligt lottade att bo på ett relativt smällfritt område känns det bäst mot hundarna att stanna hemma. Vi har fantastisk utsikt över Ulleråker och kommer nog att få se en hel del fyrverkerier ändå - utan att hundarna behöver få några men.


Jag tänker inte lova något, men ska försöka att blogga lite flitigare i fortsättningen.

ANNONS
Av Emilia - 1 december 2008 17:18

På torsdag ska jag redovisa mitt examensarbete! Det är jättenervöst men exjobbet är sista hindret innan målet (om man inte räknar med den förmodligen sjukt nervösa examensceremonin med efterföljande bal)!

Nu vill jag bli klar och börja jobba på riktigt!


Jag har tränat på min muntliga redovisning idag och det lät inte alls bra! Det är svårt att klämma in allt som man har pysslat med i 10 veckor på 10 minuter! Och svårt att veta vad man behöver förklara för publiken och vad man kan anta att de kan sen tidigare. Jag har onda aningar ang min pp-presentation. Jag slår vad om att det blir datakrångel!


Henke erbjöd sig att vara försökskanin, dvs attjag kan träna på redovisningen inför honom. Men bara det gör mig nervös! Jisses, vad många koppar te jag måste dricka nu!


Till råga på allt så har Samper ont i ett knä. Jag tror inte att korsbandet är av men han tycker inte om när jag testar draglåda på honom. Kanske partiell skada? Patellan ligger där den ska i alla fall. Nu har jag satt honom på Rimadyl och vila så får vi se om det hjälper. Usch vad jag känner mig handikappad när mina egna djur är sjuka!


ANNONS
Av Emilia - 10 november 2008 13:39

Jag har åsidosatt min blogg ett tag nu.

För er som är nyfikna på mitt förra inlägg kan jag berätta att det (som ni säkert har listat ut) handlade om ett hus. Ett alldeles underbart rött hus på landet som vi ville ha. Olyckligtvis ville en hel del andra människor också ha det och när huset hade stigit i pris med öer 100 % av utropspriset fick vi lov att ge oss. Det svider! Och huset hade inte ens avlopp!


Sökandet fortsätter! Elliot meddelar att han faktisktvill ha en egen gräsmatta till nästa sommar.


Igår åkte hela familjen till Västerås för lite söndagsshopping. Jag köpte en present till Henke, en plåtskylt med texten: "Smartest thing a man ever said: "Yes dear!". Mest ironiskt såklart. För SÅ hemsk är jag inte! (Behövs inte för Henke är redan rätt smart). 

Av Emilia - 21 oktober 2008 18:02

Jag har hakat upp mig på ej grej och fått en fix idé som slukar all min tid just nu. Ja, Henke hänger också på men inte med samma fanatiska anda som jag (kanske tur?). Jag klarar inte av att sova längre, än mindre att koncentrera mig på skolan och ex-jobbet. Äta sockerkaka går bra.


Är så nervös att jag inte vågar skriva om det ännu. Om allt går bra kommer jag skriva om det till leda, tro mig! Annars kommer jag påstå att rönnbären ändå var sura och oätliga och då får ingen påminna mig om motsatsen.

Av Emilia - 17 oktober 2008 15:53

Känner mig manad att skriva något i bloggen eftersom jag varit lite lat på sistone. Det här har hänt sen sist:


* Samper är nu kastrerad och hans testiklar kommer att finnas för allmänheten att beskåda i mitt examensarbete. Han mår bra och vi ser fram emot att den nu sladdriga påsen ska krympa.


* Jag har skrivit på examensarbetet den här veckan. Men just idag har jag rensat i min strumplåda istället...


* Jag har tillbringat två nyttiga veckor på smådjurskliniken.


* De följande tvåveckorna ska jag läsa en kurs i klinisk kemi.  Jag ser fram emot föreläsningen som kallas "Hjälp den dör!".


* Jag har sökt jobb!


Av Emilia - 25 september 2008 20:53

Elliot

 
 

Samper


 

 

Träd
Förutom att ha världens underbaraste hundar så tillbringar jag dagarna på röntgenavdelningen den här veckan. Så jag missar mycket av de härliga höstdagarna, men solljuset är i alla fall som vackrast påkvällen.

Av Emilia - 19 september 2008 11:51

Efter skogspromenaden igår började Elliots nos att svullna upp. Jag konstaterade att det förmodligen nog rörde sig om nässelutslag/urtikaria/angioödem (inte ormbett tack och lov) och bestämde mig för att det nog skulle gå över av sig själv som förra gången han hade det. Efter några timmar blev svullnaden värre och innefattade även ögonlocken. Allmäntillståndet opåverkat - Elliot roade sig med att riva ner tidningar från bordet - men slemhinnorna började bli väldigt röda. Då flippade jag ur och galopperade ner till kliniken med honom så att han fick en kortisonspruta ("inget djur ska ju som bekant behöva dö utan att ha fått kortison"). Skämt åsido. Kanhända att det mest var djurägarterapi.

För säkerhets skull fick han sova i sängen inatt (för noggrann övervakning, eller nått) och imorse var han helt återställd. Det är således något som han har reagerat på, men frågan är bara vad...

 

Av Emilia - 18 september 2008 11:53

För några dagar sedan skulle vi få besök av Henkes föräldrar. Fast jag försöker kan jag inte låta bli att snygga upp lite extra i lägenheten och kräver självklart att min älskade sambo ska delta. Jag är, enligt mig själv, en utmärkt arbetsledare och fördelar sysslorna lika mellan oss så att allt ska gå så snabbt och effektivt som möjligt. Plocka undan, damma, dammsuga och torka golv... Henke däremot har andra prioriteringar. Det har hänt förr och kommer förmodligen hända igen; när det bara är minuter kvar innan gästerna förväntas anlända kan han sätta igång med att städa badrumsskåpet! Eller plocka isär datorn för att dammsuga den inuti! Eller lägga i ordning sladdarna bakom skrivordet! Eller påstå att vi MÅSTE ta itu med att städa förrådet snart! Givetvis är han också helt oförstående över mina protester.

"Du SA ju att jag skulle städa ju!"


Fast jag kan inte låta bli att le och bli lite varm inombords ändå... 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se