Senaste inläggen

Av Emilia - 26 maj 2008 20:01

Sista veckan i 5:an! Snacka om nedräkning nu!

Den här veckan läser vi en kurs som heter "Djurskydd och författningskunskap". Det är obligatorisk närvaro på alla föreläsningar (tyvärr - för jag missar en genomgång av intensivvårdsavdelningen på jobbet imorgon) men det är helt klart ett viktigt ämne att behärska. Kvällarna den här veckan är fullbokade. Imorgon ska jag gå på kvackspexet som några i vår klass satt ihop. På onsdag kväll bär det av till Stockholm för informationskväll med middag hos Agria. Sen jobba på torsdag. På fredag kväll lär jag få ta mig i kragen och baka kakor till mitt kalas på söndag. Har lite ångest dock eftersom det är visning på ett lite intressant hus samtidigt som jag tänkt ha kalas. Jag funderar på att skjuta upp kalaset 2 timmar så att vi hinner dit och titta före. Men då kanske det blir lite sent för mormor och morfar som ska komma hit ända från Bryggholmen.


Ja, huset har "potential" men det blir mycket jobb. (Jag behöver litervis med vit färg!) Sen kanske det finns en massa kostsamma saker som måste åtgärdas som man inte märker på en gång!

ANNONS
Av Emilia - 24 maj 2008 19:41

Vad kan väl vara en bättre sysselsättning en sådan strålande försommardag? Titta på underbart vackra (vint)hundar i härlig slottsmiljö!

Vi fick sällskap av Miriam och tog med picknickfilten.


Som bekant säger ju en bild mer än tusen ord:


Picknick! ELliot har hittat en god pinne.


Miriam får en puss av Elliot

På spaning

Försök till uppställning - Elliot tycker sånt är tråkigt!

Samper vid vattnet - ser ni antydan till "bilring"?!


Sen har det hänt något mindre kul också. Samper (vem annars?) har brutit svansen! Vi vet inte hur det gick till, vi kan inte dra oss till minnes någon traumatisk händelse men av är den iaf, ca 5 cm från svanstippen. Han verkar dock inte speciellt besvärad av det konstigt nog och nu när jag spjälat och tejpat den håller han den nästan som vanligt. Jag hoppas och tror att den kommer läka utan alltför mycket skönhetsfel.

ANNONS
Av Emilia - 21 maj 2008 22:14

Idag har kusin Elin hälsat på. det blev en långpromenad (guidad tur) runt Ultuna och en improviserad god lunch bestående av äggröra och sallad. 


Jag har även funderat så det knakar över hur jag ska spara ihop pengar (till ett hus - good luck to me).


* Starta eget företag? Kostar nog mer än det smakar. Och vad skulle jag kunna sälja? Hemsydda kuddfodral? Köpa fula billiga möbler att rusta upp och sälja? Sälja ut knähundsmys till behövande för 20:-/timme? 


* Sluta köpa Frolic till hundarna och använda överbliven blodpudding som belöningsgodis istället. Denna briljanta idé fick jag när första omgången blodpudding blev lite för överstekt (svårt att se ju, de är ju redan svarta!). Billigt och miljöväntligt. Sparar nog 30 kr i kvartalet.


* Inte köpa gödningsmedel till mina blommor utan använda akvarievatten. Detta tillämpas redan med stora förväntningar. Även detta är miljövänligt och jag tror jag sparar hela 40:- om året eller nått liknande. Sen blir fiskana glada över tätare vattenbyten.


* Sälja mina Jan van Haasteren-pussel på Tradera eller E-Bay.


* Sälja mina värdefulla Agatha Christie-böcker. Jag har nästan alla. Nästan. Inte de värdefullaste såklart. Och inte alltid den värdefullaste utgåvan utan den finaste (såklart). Men det skulle kunna vara dåligt för framtiden. För tänk vad en sådan samling kanske är värd om ytterligare 40 år? 


Hör upp nu alla yngrekursare!

* Sälja kurslitteratur som jag inte kommer använda mig av i framtiden. Detta planeras in till kursstarten i september. 

- Equine internal medicine: 1000:-

- Arthurs veterinary reproduction and obstetrics: 1100:-

- The bovine udder and mastitis: 200:-

- Compendium on equine reproduction

- Nötkreaturens reproduktion (kompendium): 150

- Svinreproduktion (kompendium): 150:- 

- Basic pathology: 400:- 

- Rosa kompendiet (Gris): ca 100:-

- Introduction to toxicology: 180:- 

SUMMA: 3280:- (Tänk vilken förmögenhet som står hemma i bokhyllan och dammar!)


* Eller helt enkelt jobba extra mera. Mycket mera. Där slår jag två flugor i en smäll kan man säga. Eller tre: roligt, nyttigt och lönsamt! 


Ok, jag låter lite desperat och manisk. Jag blir sån när jag får för mig något. Det var likadant med egyptologi när jag gick på gymnasiet - jag kunde syssla med det dygnet runt. Eller när jag fick för mig att läsa in mig på varenda liten sjukdom/problem/fenomen jag ställdes inför på kliniken.


Men det är bättre än att köpa "onödiga" och alldeles underbara plåtburkar iaf.Av Emilia - 20 maj 2008 22:17


Irland: Ha ha ha! Kan inte vi skicka Allram nästa år?

  

Norge: Dålig låt.  


Finland: Vilken tur att vi inte skickade E-type och the Poodles! 


Armenien: Det här gillar jag! Men kanske en aaaning överdrivet. Men så är jag ju svensk och lagom av mig också.


Ryssland: Killen påminner om Ernst och Måns på samma gång. Jugularen syns lite för mycket för min smak. Och det engelska uttalet... Men annars bra låt.


Grekland: Sorry, Helena var faktiskt före med de movesen! Men bra låt annars.


Övriga låtar var för tråkiga för att fastna i minnet. (Ok, jag missade första halvtimmen också).


Nu ska jag fortsätta sura över det fina huset som vi inte kan få! Av Emilia - 20 maj 2008 19:49

Ja, när ilskan över det fina huset, som rycktes bort framför näsan på oss, lagt sig lite började jag återigen leta runt på Hemnet efter andra hus och fastnade för ett som jag tittat på flera gånger tidigare. Det ligger i Skogstibble.

Visningen visade sig vara ikväll så vi kastade oss in i bilen (insöp middagen på 5 minuter) och åkte så snabbt hjulen bar. Sen att det knappt fanns någon bensin kvar i tanken och att varken jag eller Henke hade pengar på oss att tanka för bekymrade inte mig så värst mycket i början. Men när vi närmade oss Skogstibble och bensinmätaren pekade i botten började jag oroa mig över att vi inte skulle lyckas ta oss hem igen. Nåväl, huset var alldeles underbart! Ja, det är tänkbart att det t o m var bättre än vårt första förslag. Trädgården var otroligt lummig och ett stort blommande träd stod mitt på tomten. Ja, titta på bilderna så kanske ni förstår! Hela tomten var även inhägnad med staket och kompletterat med fårstängsel. Perfekt för hundarna eftersom vägen går precis utanför. Det fanns även en ladugård med djurboxar och ko-bås. Vill ha! Så det var vår första visning det. Vi tänkte försöka gå på så många som möjligt så att vi lär oss vad vi ska titta efter (inte spana på fins möbler och annat ovesäntligt).


Men banken vill inte låna ut så mycket pengar till oss (iaf enligt vår internetansökan). Att jag fortfarande är student och att Henke inte har "riktig" anställning (han är ju "långtidstimanställd och frilansande")  gör ju inte hela saken bättre. Typiskt.


Men vi får väl leta vidare som sagt... Jag får jobba ännu mera och spara massa pengar!


Nån som vill byta ett rött hus på landet mot en fin Agatha Christie-samling?
Av Emilia - 20 maj 2008 14:50

Nu är jag arg! Det alldeles underbara huset som jag skrev om i föregående inlägg är inte längre till salu! Det såldes "inom familjen".

Känns förfärligt! Vi fick inte ens en chans!


Men sökandet fortsätter. Tur att vi har lite tid på oss innan SUS kastar ut oss.


Av Emilia - 20 maj 2008 09:21

Vad sägs om det här huset? Vi ska gå på visning nästa vecka.


Igår tillbringade jag förmiddagen hos Djurdoktorn i Västerås (ex-jobbsjobbande). Det är svårt att koncentrera sig på skolan nu för jag har bara "hus" i huvudet.


I söndags bjöds jag och Henke ut på restaurang av mamma och pappa. Det var jättemysigt!


Nä, nu ska jag fortsätta räkna på vår budget och se om jag kommer fram till något positivt.

Av Emilia - 16 maj 2008 12:10

Var på Amoebaspex igår. Amoebor = ettorna här på veterinärprogrammet. Alla ettor kallas amoebor tills de kommer till sitt andra år och får välja ett klassnamn själva. Vår klass heter Infinitus t ex. Nåväl, ettorna gör alltid ett spex på våren och det handlar i regel om hur deras första år har varit, parodier på lärarna, en del internskämt och oron över att inte klara första årets tentor.


Men ens insåg jag hur "gammal" jag har blivit och hur snabbt alla dessa år har gått. Tänk alla ettor som fortfarande har så mycket roligt framför sig! Fast jag försöker tänka på allt slit som jag har lagt bakom mig redan, då känns det bättre. Å andra sidan kommer framtiden att innehålla ännu mera slit, men då roligt och meningsfullt slit istället. Aldrig mer en enda föreläsning om korvtillverkning eller avloppsvatten (livsmedelshygienkursen), aldrig mer tvingas lära sig omöjliga enzymer i kroppens metabolism (bra att kunna iofs men man klarar sig rätt bra ändå som klinisk smådjursveterinär)...  Men... aldrig mer känslan av att "någon annan" tar på sig ansvaret för alla djur som man måste rädda. "Lilla jag" ska nu stå på egna ben och kunna saker - kunna rädda sjuka och skadade djur, räkna ut rätt läkemedelsdoser, veta vilket läkemedel som är det rätta, veta hur man ska lämna tråkiga besked till djurägare... Fast för ett år sedan kunde jag ännu mindre och om ett år kommer jag kunna mer än vad jag kan idag. Om 30 år kommer jag ha en lång erfarenhet av olika sjukdomar som förhoppningsvis gjort mig säkrare och trovärdigare. Jämför:


- Hmmm, jag vågar inte säga vad det är för fel på din hund, vi måste ta fler prover för att kunna ställa diagnos... de här symtomen är så diffusa och kan stämma överens med en massa olika sjukdomar...


med:


- Det här är typiskt för "den och den" sjukdomen!  Jag har sett det här tusen gånger förut och det slår aldrig fel!


Sen är det såklart inte bra att dra förhastade slutsatser heller. Lagom är bäst som vanligt. 


Nä, nu ska jag fortsätta med EEF-planeringen. Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se