Presentation

URL:    http://emilia.bloggagratis.se
Registrerad:    2007-01-24 15:50
Senast inloggad:    2011-12-28 18:03
Bloggtitel:    Emilias blogg
Förnamn:    Emilia
Efternamn:   
Län:    Uppsala län
Kommun:    Uppsala
Ort:    Uppsala
Intressen:    Djur, heminredning, fotografering, pussel, böcker, pyssel

Hej och välkommen!


Jag är 24 år och bor i Uppsala med mina kära pojkar Henke, Elliot och Samper.


Förrutom djur och veterinärmedicinska frågor är jag väldigt intresserad (besatt) av heminredning och låter mig gärna inspireras av olika bloggar och nätbutiker. Just nu bor vi i studentlägenhet på Ultuna, dvs nära och bra till jobbet. Har precis blivit färdig veterinär och vi letar efter ett rött hus på landet med hönsgård och fårhage.


Presentation av Elliot

Vår första hund. När vi började leta valp ville vi helst ha en isabellfärgad (ljusbrun) tik. Det slutade med en liten lakritspojke - vilket vi aldrig ångrat. Elliot älskar lek och bus och är till skillnad från många andra italienare inte speciellt intresserad av kroppskontakt och att sitta i knä (förutom när han är trött och inte orkar göra motstånd). Hans bästa kompis heter Naja och är rottweiler (!) och bland det bästa han vet är katt-och-råtta-lek ute på en stor äng med henne - hon hinner aldrig ikapp honom. Elliot älskar även att hoppa högt och balansera, spåra frolicar i skogen och lära sig nya saker - så länge man inte tjatar. Nya människor vill han helst inte hälsa på om de tittar på honom. Det bästa är att låtsas som att han inte finns, så att han själv får "kolla läget" i lugn och ro innan första kontakten inleds. Direkt ögonkontakt är skrämmande/utmanande och det talar Elliot högljutt om!Presentation av Samper

Samper är Elliots raka motsats: älskar att vara nära, sitta i knä och pussas - nos mot nos. Han KRÄVER att man klappar på honom konstant - 25 timmar om dygnet. Vidare är han väldigt förtjust i mat, dvs människomat. Torrfoder är sådär - vilket är synd eftersom ingenting av det han äter verkar vilja stanna kvar på hans kropp. Men ljudet av ostpåsen kan han skilja från alla andra olika påsar; brödpåsen, grönsakspåsen, fruktpåsen... Samper kan stava till OST. Han tycker inte att det är överdrivet roligt att leka vilda lekar och att lära sig nya saker är svårt - man får inte ha för stora krav på honom. Att bli arg fungerar inte - Samper blir ledsen då. Han älskar nya människor (fler händer som kan klappa) men främmande hundar är lite läskiga.

Samper ägs av Elliots uppfödare Karina Jansson (kennel Ellesmere) och vi är fodervärdar.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se