Direktlänk till inlägg 18 februari 2009

Kirurgveterinär

Av Emilia - 18 februari 2009 17:13

Den här veckan är jag schemalagd på kirurgavdelningen (stationärvården). Jag var lite pirrig inför detta eftersom alla de patienter som är inskrivna på kirurgen är mitt ansvar den här veckan och det medför en del spännande utredningar och i vissa fall stor frustration och många rop på hjälp hos mer erfarna kollegor. På måndagen var det ganska stressigt eftersom alla patienter jag hade var helt nya för mig och det tog tid att läsa igenom allas journaler och bilda sig en uppfattning om patienterna. Igår var det lite lättare men fortsatt stressigt eftersom två av patienterna var kluriga och tidskrävande (operera eller avliva?) men det löste sig till slut.


Idag har jag känt mig ganska bekväm med uppgiften och vissa stunder njutit i stora drag. Jag har helt fantastiska kollegor som alltid ställer upp när jag behöver fråga om hjälp och sköterskor som håller reda på mig under morgonronden, då jag skriver hemgångsråd, under telefontiden... ja, hela tiden. Dessutom har de fantastiskt tålamod med en veterinär som inte riktigt nöjer sig med att alla djurets blodkärl är sönderstuckna av fyra olika kanylexperter och att det är omöjligt att få i kanyl eller få ut blodprov - de försöker snällt igen när jag ber dem.


En av sköterskorna meddelade att en av djurägarna tyckte att jag hade fin röst. Det måste varit min "telefonröst". Ibland tror jag att jag t o m har en helt annan "telefondialekt" också.


Och jag slutar aldrig att förundras över hur glad man kan känna sig när man får höra att ens patienter lyckats klämma ur sig helt normal avföring eller ätit helt själva. Idag hade vi många såna stunder.


En annan sak jag blir mer och mer medveten om är hur mycket jag stammar och sluddrar när jag ätit för lite till lunch (eller inte hunnit äta alls). Jag undrar om djurägarna och jobbarkompisarna/studenterna märker det?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mickan

18 februari 2009 22:00

Det är ju för att du är så bra som det går så bra :) Tycker att vi jobbat ihop alldeles för lite på sista tiden, hoppas att det ändrar sig snart! Kul att läsa dina upplevelser som student förresten!
Syns imorn, kram mickan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 17 augusti 2009 16:16

Jag har skapat en ny blogg och ska prova skriva i den ett tag. Vet inte om jag kommer att trivas med den ännu... vi får se. Gå gärna in och berätta vad ni tycker! ...

Av Emilia - 9 augusti 2009 16:44

Idag har jag gjort ett kejsarsnitt på en tik! Hon låg jättefint i narkosen och operationen gick bra, valparna levde. Det är så skönt med komplikationsfria operationer - det behövs så här i början när det "kirurgiska självförtroendet" inte är det bäst...

Av Emilia - 3 augusti 2009 20:02

Jag är helt slut!   Följande patienter har jag pysslat med idag:   * Ormbiten hund med ventrikulära extraslag. * Ormbiten hund med DIC.  * En hund med skumma symtom och inga riktiga fynd. Kanske pyelonefrit, kanske ryggproblem... * Foderförätning. *...

Av Emilia - 1 augusti 2009 21:37

NU har jag opererat en corp al! Tre stenar opererades ut ur tarmen på en valp. Operationen gick bra, det läckte inget från tarmen när jag provtryckte den. Men det är lite nervöst... tänk om hunden får peritonit?!   Nästa vecka ska jag vara på medicin...

Av Emilia - 31 juli 2009 09:45

Vi var och tittade på huset igår. Säljarna var mycket trevliga som vanligt och bjöd oss på fika i den underbara trädgården. Sedan fick vi en ordentlig trädgårdsvisning där alla olika växter pekades ut (jag kommer aldrig kunna komma ihåg det!). Vi fic...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se