Direktlänk till inlägg 13 februari 2009

Toppar och dalar

Av Emilia - 13 februari 2009 10:41

Nu har jag jobbat i nästan en månad och det går upp och ner hela tiden. Vissa dagar känner jag mig jätteduktig och andra dagar (som den här veckan t ex) känner jag mig rätt värdelös. Kirurgi är ingenting för mig, jag kommer aldrig kunna lära mig att operera ens det enklaste man kan tänka sig (bortsett från att dränera bölder - det är fortfarande roligt). Att ta blodprover är tillräckligt invasivt för mig. 


Igår var Samper hos sjukgymnasten som fick känna igenom honom ordentligt. Nu hade han inte alls ont i bakbensmuskulaturen utan i ryggen (vid L6-L7 på vänster sida). Sjukgymnasten kom fram till att det förmodligen är ryggen som varit problemet från början och att smärtan i hans andra muskler nog kommit sekundärt till att han gått och spänt sig. Men han har blivit mycket bättre jämfört med hur han var från början och vi ska nu försöka klä på Samper ännu mer så att han inte blir kall över ryggen samt gå lugna promenader, träna proprioception och belastningsträna vänster bakben eftersom han tappat lite i muskelomfång där. Nu ska jag prova Metacam istället för Rimadyl för att se om Sampers mage tål det bättre.

 
ANNONS
 
Maria

Maria

13 februari 2009 16:41

Vilken intressant blogg at läsa.. Verkar himla kul det där, själv läser jag till undersköterska och pluggar latin också :)

http://www.bijeda.bloggagratis.se

 
Vendela&Dagny

Vendela&Dagny

15 februari 2009 12:17

Ja det ska bli skitkul att jobba tillsammans i helgen men det är faktiskt lite pirrigt.. Du är verkligen en superbra veterinär (tycker det själv och har hört det från många andra vets där nere och studenter!) Klart att det går lite upp och ned, jag kommer inte heller att bli ngn vidare kirurg=) Möjligtvis expert på hankattskastreringar, haha=) Jag antar utmaningen men skjuter på det till efter tentan... Kram, kram

http://fyrbent.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 17 augusti 2009 16:16

Jag har skapat en ny blogg och ska prova skriva i den ett tag. Vet inte om jag kommer att trivas med den ännu... vi får se. Gå gärna in och berätta vad ni tycker! ...

Av Emilia - 9 augusti 2009 16:44

Idag har jag gjort ett kejsarsnitt på en tik! Hon låg jättefint i narkosen och operationen gick bra, valparna levde. Det är så skönt med komplikationsfria operationer - det behövs så här i början när det "kirurgiska självförtroendet" inte är det bäst...

Av Emilia - 3 augusti 2009 20:02

Jag är helt slut!   Följande patienter har jag pysslat med idag:   * Ormbiten hund med ventrikulära extraslag. * Ormbiten hund med DIC.  * En hund med skumma symtom och inga riktiga fynd. Kanske pyelonefrit, kanske ryggproblem... * Foderförätning. *...

Av Emilia - 1 augusti 2009 21:37

NU har jag opererat en corp al! Tre stenar opererades ut ur tarmen på en valp. Operationen gick bra, det läckte inget från tarmen när jag provtryckte den. Men det är lite nervöst... tänk om hunden får peritonit?!   Nästa vecka ska jag vara på medicin...

Av Emilia - 31 juli 2009 09:45

Vi var och tittade på huset igår. Säljarna var mycket trevliga som vanligt och bjöd oss på fika i den underbara trädgården. Sedan fick vi en ordentlig trädgårdsvisning där alla olika växter pekades ut (jag kommer aldrig kunna komma ihåg det!). Vi fic...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se