Direktlänk till inlägg 30 december 2008

December

Av Emilia - 30 december 2008 16:12

Jag har intevarit så duktig på att skriva på sistone...men jag vet en som är värre! =)


December har varit fylld av julförberedelser parallellt med  examensarbete och den mycket "globala" kursen Veterinärmedicin och folkhälsa. 


Examensarbetet är nu färdigt och ska bara läggas ut på Epsilon för att jag ska få ut mina poäng. När det gäller resten av utbildningen så har vi endast 3 (tre) skoldagar kvar innan examensdagen! Tänk att 5,5 år kan gå så snabbt!


Julafton firades i Stockholm med Henkes familj och juldagen hos mina föräldrar. Killarna fick egna paket att öppna (med godis i) och Elliot hittade sitt paket långt innan julklappsöppningen skulle börja. Till vår förvåning lyckades Samper öppna hela sitt paket själv, han brukar annars inte vara så begåvad när det gäller kluriga uppgifter. Kan kastrationen ha gjort honom smartare måntro? Appropå kastration så börjar Elle bli tjock igen, jag skyller på julmaten! Han och jag ska påbörja vårt nya, nyttiga liv efter nyår. För min del kommer det nog bli kanonbra att få börja jobba och slippa sitta i föreläsningssal/vid datorn (exjobb) hela dagarna...men det kanske vägs upp av att måltiderna med största sannolikhet blir oregelbundna (eller uteblivna), likaså sömnen eftersom jag kommer jobba både dag- och nattpass. Hrm.


Jag är väldigt nervös över examensceremonin och väntar mig det värsta, dvs att jag kommer att snubbla på min långklänning och falla pladask inför all publik i aulan! Att gå i högklackat har aldrig varit min grej!

För övrigt så tror jag att jag har alla  examensdetaljer i ordning (klänning, skor, väska, hår, smink, handskar, Henkes frack...). 


Nu under jullovet jobbar jag en del, vilket är lika roligt som alltid. Hittills har de dagar jag jobbat varit hysteriskt stressiga och jag har fått jobba över mycket. Undrar om det är lika roligt om 10 år? I helgen kom det in riktigt dåliga patienter båda dagarna jag jobbade (den andra veterinären hade egentligen hand om dem) och jag kunde såklart inte hålla mig borta. Det är spännande med akutsjukvård - och häftigt när det går bra!


Näst på tur står nyårsfirandet som blir av det lugnare slaget. Nu när vi är så lyckligt lottade att bo på ett relativt smällfritt område känns det bäst mot hundarna att stanna hemma. Vi har fantastisk utsikt över Ulleråker och kommer nog att få se en hel del fyrverkerier ändå - utan att hundarna behöver få några men.


Jag tänker inte lova något, men ska försöka att blogga lite flitigare i fortsättningen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Elin

30 december 2008 23:58

Ja, visst har tiden gått fort! Det känns ju som om det inte var länge sedan vi tog studenten, men när man väl börjar tänka på det så känns det också som en evighet sen.

Gah, långklänning? Förväntas även publiken ha långklänning? (Jag vet inte hur min far skulle se ut i långklänning!) Vi får nog diskutera det där lite mer snart, så jag vet vad som händer.

 
Josefine

Josefine

31 december 2008 15:42

Haha, precis när jag skrivit klart mitt första inlägg på MYCKET länge gick jag in och läste din blogg och fick se din diss av min;) Men nu är det jag som skrivit senast! Vi får bättra oss nu när jag flyttar långt bort så vi håller varandra uppdaterade!

http://rosenqvist.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

1 januari 2009 16:32

Håller med Josefine här ovan! Mera bloggande så vi kan fortsätta ha kontakt =) men blir du kvar på Gälbo ett tag eller? Har ni hittat nåt nytt? Hus kanske?? Jag blir nog kvar nån månad nämligen... om det behövs sköterskor till nåt pass på KC så kan du ju tipsa, jag behöver jobb! Men jag har noll erfarenhet..

http://systerysters.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 17 augusti 2009 16:16

Jag har skapat en ny blogg och ska prova skriva i den ett tag. Vet inte om jag kommer att trivas med den ännu... vi får se. Gå gärna in och berätta vad ni tycker! ...

Av Emilia - 9 augusti 2009 16:44

Idag har jag gjort ett kejsarsnitt på en tik! Hon låg jättefint i narkosen och operationen gick bra, valparna levde. Det är så skönt med komplikationsfria operationer - det behövs så här i början när det "kirurgiska självförtroendet" inte är det bäst...

Av Emilia - 3 augusti 2009 20:02

Jag är helt slut!   Följande patienter har jag pysslat med idag:   * Ormbiten hund med ventrikulära extraslag. * Ormbiten hund med DIC.  * En hund med skumma symtom och inga riktiga fynd. Kanske pyelonefrit, kanske ryggproblem... * Foderförätning. *...

Av Emilia - 1 augusti 2009 21:37

NU har jag opererat en corp al! Tre stenar opererades ut ur tarmen på en valp. Operationen gick bra, det läckte inget från tarmen när jag provtryckte den. Men det är lite nervöst... tänk om hunden får peritonit?!   Nästa vecka ska jag vara på medicin...

Av Emilia - 31 juli 2009 09:45

Vi var och tittade på huset igår. Säljarna var mycket trevliga som vanligt och bjöd oss på fika i den underbara trädgården. Sedan fick vi en ordentlig trädgårdsvisning där alla olika växter pekades ut (jag kommer aldrig kunna komma ihåg det!). Vi fic...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se