Direktlänk till inlägg 19 september 2008

Urtikaria?

Av Emilia - 19 september 2008 11:51

Efter skogspromenaden igår började Elliots nos att svullna upp. Jag konstaterade att det förmodligen nog rörde sig om nässelutslag/urtikaria/angioödem (inte ormbett tack och lov) och bestämde mig för att det nog skulle gå över av sig själv som förra gången han hade det. Efter några timmar blev svullnaden värre och innefattade även ögonlocken. Allmäntillståndet opåverkat - Elliot roade sig med att riva ner tidningar från bordet - men slemhinnorna började bli väldigt röda. Då flippade jag ur och galopperade ner till kliniken med honom så att han fick en kortisonspruta ("inget djur ska ju som bekant behöva dö utan att ha fått kortison"). Skämt åsido. Kanhända att det mest var djurägarterapi.

För säkerhets skull fick han sova i sängen inatt (för noggrann övervakning, eller nått) och imorse var han helt återställd. Det är således något som han har reagerat på, men frågan är bara vad...

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

MariaP

19 september 2008 12:19

ojoj vilken näsa!

 
Ingen bild

MariaP

19 september 2008 21:33

platta tunneln har vi inte prova än, och "gungbrädan" är ganska läskig, men övriga hinder är inga problem! fick tips om att man kunde köpa lite tyg, eller typ vaxduk, och hänga över en stol och låta hunden gå under den varje gång den ska ha mat. som träning för platta tunneln då, verkar smart!

 
Ingen bild

MariaP

25 september 2008 12:31

tjohoo!! igår gjorde Ghaniim plattatunneln, med lite hjlp av mig som höll upp den förståss.. han har även gjort de långa tunnlarna och böjd tunnel! nästa vecka ska vi prova gungbrädan, håll tummarna!

 
Sara & Miki

Sara & Miki

28 oktober 2008 18:23

Tack för infon, intressant det där! Vicken tur att Elliot blev bra igen så snabbt! Jag lånade hans bild och gjorde om lite, hoppas det är okej för dig :O. Hoppas ni mår bra alla! Kram

http://www.lekenstund.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 17 augusti 2009 16:16

Jag har skapat en ny blogg och ska prova skriva i den ett tag. Vet inte om jag kommer att trivas med den ännu... vi får se. Gå gärna in och berätta vad ni tycker! ...

Av Emilia - 9 augusti 2009 16:44

Idag har jag gjort ett kejsarsnitt på en tik! Hon låg jättefint i narkosen och operationen gick bra, valparna levde. Det är så skönt med komplikationsfria operationer - det behövs så här i början när det "kirurgiska självförtroendet" inte är det bäst...

Av Emilia - 3 augusti 2009 20:02

Jag är helt slut!   Följande patienter har jag pysslat med idag:   * Ormbiten hund med ventrikulära extraslag. * Ormbiten hund med DIC.  * En hund med skumma symtom och inga riktiga fynd. Kanske pyelonefrit, kanske ryggproblem... * Foderförätning. *...

Av Emilia - 1 augusti 2009 21:37

NU har jag opererat en corp al! Tre stenar opererades ut ur tarmen på en valp. Operationen gick bra, det läckte inget från tarmen när jag provtryckte den. Men det är lite nervöst... tänk om hunden får peritonit?!   Nästa vecka ska jag vara på medicin...

Av Emilia - 31 juli 2009 09:45

Vi var och tittade på huset igår. Säljarna var mycket trevliga som vanligt och bjöd oss på fika i den underbara trädgården. Sedan fick vi en ordentlig trädgårdsvisning där alla olika växter pekades ut (jag kommer aldrig kunna komma ihåg det!). Vi fic...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se