Direktlänk till inlägg 26 mars 2008

Tankar om morgonpigghet

Av Emilia - 26 mars 2008 22:00

Jag tillhör den delen av Sveriges befolkning som anser sig själv som morgonpigg. Sena kvällar klarar jag inte av. Inte ens när det är fest. När klockan slår tolv släpar jag mig hem, stilfullt och elegant på bästa Askungenvis, med hedern i behåll.

Morgonstund har guld i mun är mitt motto. Det är härligt att vakna tidigt och gå hundpromenad i morgonsolen. Sen blir resten av dagen mer balanserad också eftersom frukost och lunch (måltider och hundpromenader) inte kommer så nära varandra. Om jag sover för länge blir allt förskjutet. Sen är jag även en sån hemsk person som i smyg föraktar alla de stackars människor som helt sanningsenligt erkänner att de vänder på dygnet så fort de blir lediga. Skulle jag aldrig få för mig! Sånt gör bara tonåringar och annat löst folk. Imorse väcktes jag kl 7 av två blöta hundnosar tillhörande mina kissnödiga pojkar. Det var i tidigast laget på en påsklovsmorgon även för en sådan pigg lärka som jag. Surt fräste jag åt killarna att de skulle gå och lägga sig igen och hålla tätt åtminstone en timme till. Sedan minns jag bara att de krånglade alldeles förfärligt mycket, bytte plats i sängen, växelvis gick upp och ruskade på sig med smattrande öron och växelvis krävde att jag skulle lyfta täcket åt dem. Vilka ligister! Efter si sådär 10 minuter, kändes det som, orkade jag inte längre och gav med mig. Dags att stiga upp. Fick en smärre chock när jag såg att klockan var halv tio. Hela morgonen hade försvunnit. Det var långa 10 minutrar. Ännu är jag inte vis av erfarenhet och fick snällt äta upp alla gamla förlegade åsikter och pekpinnar.


Det blev en långpromenad på nya stigar längs Gröngarnsåsen i Enköping (ja, jag är ju fortfarande hemma hos mamma och pappa). Killarna sköter sig oftast bättre när de går löst än då de har koppel på sig konstigt nog. Det måste bero på att de slipper trassla in sig i varandra ochkan springa hur snabbt de vill utan att någon håller emot. Målet med det här året (ja, samma som alla tidigare år) är att båda killarna ska kunna gå lösa bredvid mig och uppföra sig när vi möter andra hundar. Me duppföra sig menar jag att de inte ska springa fram och hälsa utan lov.


 Sen åt jag knäckebröd till frukost och kände mig duktig. Jag borde verkligen ta upp GI-metoden, eller nån annan metod, igen. I höstas mådde jag så bra, hade sån energi och kände mig så smart. Hmm, men jag antar att 5 koppar honungste varje dag inte skulle passa in i någon metod alls.


Mycket grisreproduktion har det varit idag. Just nu känns det helt ok men jag vet att så snart jag öppnar pärmen med nötreproduktionen kommer all grisinformation vara som bortblåst. Men det är ju det som skiljer veterinären från läkaren (agnarna från vetet liksom) så jag få kämpa på.


Har glömt att berätta att jag sprutade Samper med Suprelorin i söndags. Först impregnerade jag såklar honom med Xylokaingel (bedövningsgel) för att det skulle göra mindre ont. Till min hjälp hade jag sen två stora starka män (Henke och pappa) som fick tvångshålla det lilla livet medan jag satte sprutan i nackskinnet på honom hemma på matbordet. Han kände inte speciellt mycket men vände på huvudet precis när jag kom igenom med den grova kanylen. Jag skällde lite på Henke för att han inte hade hållt i hårdare om nosen (jag hade förvarnat honom) och han ursäktade sig med "jag trodde inte att han skulle vara så stark!" Tack gode gud att vi inte har en rottweiler!


Så nu väntar jag bara på att han ska bli alldeles testosteronstinn under de första 2 veckorna innan hämningen börjar ta vid. Jag har observerat en sak hittills men det tänker jag inte skriva ner just nu eftersom jag kanske planerar att fråga andra Suprelorinanvändare om det senare när jag skickar ut enkäterna till mitt examensarbete (och jag vill ju inte påverka resultatet utifall att någon skulle råka googla på Suprelorin och, mot förmodan,  hamna här).



 
 
Ingen bild

MariaP

26 mars 2008 22:41

Jag öppnade reproduktionspärmen idag och plockade fram vad den här tentan ska handla om och fick en smärre chock! ALLA djurslag, ALLA normala fuktioner och ALLA problem som kan uppstå, i princip... usch usch usch... vad är förresten "särtryckssamling, hund och katt" som det står att vi ska läsa?

 
Ingen bild

MariaP

27 mars 2008 11:05

jag hade iaf ett papper där det står mycket kortfattad vad som ingår i de olika deltentorna. Den här (husdjursreproduktion) ska vara fysiologi/endokrinologi, infektioner, missbildningar, klinisk diagnostik, fertilitetsutredning, reproduktionskontroll, blahaa blahaa massor mera... suck, blir trött bara av att läsa hur mycket jag måste läsa!

 
Ingen bild

Henric

27 mars 2008 21:57

SKIT BLOGG! alltså inte din Emilia, utan blogga gratis!! Säg en annan tidning, blogg... mm som har kommentarerna / knappen ovan för ett inlägg! =P Man borde väl läsa inlägget innan man kommenterar. För att läsa mitt inlägg gå till förgånde inlägg =) Tipsar om blogspot =D

 
Olga da Polga

Olga da Polga

28 mars 2008 15:21

Å jag vet ingen som beskriver allt såå bra som du, hihi !! Känner igen mig, känner med dig och känner öronsmattret ända hit - guud vad dessa hundar kan smattra med öronen !!

http://www.olgadapolga.dinstudio.se

 
Ingen bild

Elin

28 mars 2008 18:16

Det är lugnt att du föraktar oss, för vi föraktar er tillbaka. Lägga sig vid 12? Herregud, du är ett sånt barn. :P
Gärna träff snart! Men det måste vara efter tisdag nästa vecka, för tills dess är jag helt upptagen med hemtenta. Och med att vända på dygnet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 17 augusti 2009 16:16

Jag har skapat en ny blogg och ska prova skriva i den ett tag. Vet inte om jag kommer att trivas med den ännu... vi får se. Gå gärna in och berätta vad ni tycker! ...

Av Emilia - 9 augusti 2009 16:44

Idag har jag gjort ett kejsarsnitt på en tik! Hon låg jättefint i narkosen och operationen gick bra, valparna levde. Det är så skönt med komplikationsfria operationer - det behövs så här i början när det "kirurgiska självförtroendet" inte är det bäst...

Av Emilia - 3 augusti 2009 20:02

Jag är helt slut!   Följande patienter har jag pysslat med idag:   * Ormbiten hund med ventrikulära extraslag. * Ormbiten hund med DIC.  * En hund med skumma symtom och inga riktiga fynd. Kanske pyelonefrit, kanske ryggproblem... * Foderförätning. *...

Av Emilia - 1 augusti 2009 21:37

NU har jag opererat en corp al! Tre stenar opererades ut ur tarmen på en valp. Operationen gick bra, det läckte inget från tarmen när jag provtryckte den. Men det är lite nervöst... tänk om hunden får peritonit?!   Nästa vecka ska jag vara på medicin...

Av Emilia - 31 juli 2009 09:45

Vi var och tittade på huset igår. Säljarna var mycket trevliga som vanligt och bjöd oss på fika i den underbara trädgården. Sedan fick vi en ordentlig trädgårdsvisning där alla olika växter pekades ut (jag kommer aldrig kunna komma ihåg det!). Vi fic...

Skapa flashcards