Direktlänk till inlägg 27 december 2007

Sammanfattning av julen 2007

Av Emilia - 27 december 2007 14:02

Lördag 22/12

Vi for iväg till Enköping och där blev det till att hjälpa till med julstädningen eftersom min stackars mamma jobbat över hela veckan och inte hunnit med någonting. Lägenheten börjar faktiskt bli riktigt julmysig nu, men det behövs fortfarande en del piffing i gäst- och arbetsrummet. Jag ska försöka att inte lägga mig i för mycket - men det är ju så himla roligt med inredning! Pizza till middag.


Söndag 23/12

Stora städardagen. Vi skrev en lista på allt som behövde göras och pappa och jag fixade och donade hela dagen.


Måndag 24/12

Julafton! Sovmorgon, promenad med hundarna, snabb frukost (prisa vörtbrödet!), dusch och tillfixning. Mormor och morfar anlände vid 11-tiden och de hade med sig julklappar till killarna: godis och varsin ny tuggleksak. Elliot blev jätteglad och hade rally i vardagsrummet där han "dödade" leksaken åtskilliga gånger. Fika med pepparkaka och julmust. Traditionell lunch bestående av ungersk köttgryta med klimp och gurksallad - MUMS! Julklappsutdelning före Kalle Anka. Henke fick vara tomte och han skötte sig mycket bra. Killarna fick varsitt paket med inslagna tuggben och godisar - de blev osams och Elliot fick tre hål i tassen. Skomakarens blockhalta barn bandagerades och jag förträngde den linkande lilla ligisten med tankar som: han är bara sjåpig, han får faktiskt skylla sig själv och det som inte dödar härdar... Och vad skulle jag själv som veterinär gjort med en sån sårskada? Sedera, sonda, lägga drän... Jag körde hemmavarianten med sårtvätt och pressa ur sårvätska i böldförebyggande syfte. Därmed missade vi Kalle i år. Sedan åkte Henke, jag och killarna till Stockholm för att först hälsa på gamla Maggan (92 år), vilket är tradition i Henkes familj, och sedan äta julmiddag hos Henkes föräldrar med Ulla, Sten, Gustaf och Louise.

Kvällen avslutades med Hälsoresan på TV - rätt dålig film.


Tisdag 25/12

Slappardagen. Åkte tillbaka till Enköping. Velade i några timmar och bestämde mig till slut för att inte gå på Joar ikväll.


Onsdag 26/12

Shoppardagen. Mamma och pappa använde sin lediga dag till att åka till Västerås för lite möbelshopping. Nu när de flyttat från huset vill de börja på ny kula och köpa nya möbler. Första stopp var på IKEA där vi tittade på bokhyllor (och en massa annat också såklart). Henke hade jag (vis av erfarenhet) lämnat hemma med killarna - han fick ägna dagen åt Spiderman 3 och allmänt datande. Efetr si sådär 3 timmar åkte vi till Nisses och tittade på ännu mera möbler. Jag hittade ett jättefint matsalsbord i valnöt åt mamma och pappa, vilket inhandlades tillsammans med sängram, nattduksbord och klädskåp. Sedan tillbaka till IKEA för att hämta bokhyllorna. Korv. Hem. Tittade på Ladies night och En prinsessas dagbok. Fick ont i käken av all knäck. Snart är året slut och GI-metoden återvänder. 


Torsdag 27/12

Åka hem-dagen. Jobba ikväll.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 17 augusti 2009 16:16

Jag har skapat en ny blogg och ska prova skriva i den ett tag. Vet inte om jag kommer att trivas med den ännu... vi får se. Gå gärna in och berätta vad ni tycker! ...

Av Emilia - 9 augusti 2009 16:44

Idag har jag gjort ett kejsarsnitt på en tik! Hon låg jättefint i narkosen och operationen gick bra, valparna levde. Det är så skönt med komplikationsfria operationer - det behövs så här i början när det "kirurgiska självförtroendet" inte är det bäst...

Av Emilia - 3 augusti 2009 20:02

Jag är helt slut!   Följande patienter har jag pysslat med idag:   * Ormbiten hund med ventrikulära extraslag. * Ormbiten hund med DIC.  * En hund med skumma symtom och inga riktiga fynd. Kanske pyelonefrit, kanske ryggproblem... * Foderförätning. *...

Av Emilia - 1 augusti 2009 21:37

NU har jag opererat en corp al! Tre stenar opererades ut ur tarmen på en valp. Operationen gick bra, det läckte inget från tarmen när jag provtryckte den. Men det är lite nervöst... tänk om hunden får peritonit?!   Nästa vecka ska jag vara på medicin...

Av Emilia - 31 juli 2009 09:45

Vi var och tittade på huset igår. Säljarna var mycket trevliga som vanligt och bjöd oss på fika i den underbara trädgården. Sedan fick vi en ordentlig trädgårdsvisning där alla olika växter pekades ut (jag kommer aldrig kunna komma ihåg det!). Vi fic...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se