Direktlänk till inlägg 21 december 2007

Ambulansen dag 5 (och Elliot mår bra!)

Av Emilia - 21 december 2007 00:00

När jag hämtade honom var han rätt trött och hade "metadonögon". Han fick ligga på sängen och vila när vi kom hem och Samper låg och vakade över honom (otroligt men sant). Såret är pyttelitet och sytt med två korsstygn. Vi fick med en krage som jag förkastade efter ca 1 min - han bara låg och skakade. Nu får han ha blöja på sig istället (det täcker såret bra så varken han eller Samper kommer åt att slicka på det). Nu ska vi julmysa!


Idag var vi ute på en ko med kalvningsförlamning (puerperal pares). Jag fick sätta kanyl och lyssna på hjärtat medan kalkdroppet gick i. Kossan visade inga tecken till att vilja kliva upp så vi beslutade oss för att återkomma senare för ny behandling. Sedan åkte vi till en häst med ögonskada. Efter att ha konstaterat att den hade hornhinnesår gav vi den ungefär 7 olika läkemedel samt remitterade in den till klinik. Sedan åkte vi och behandlade en akut mastit (juverinflammation). Kossan mådde bra och hade ingen feber men mjölken från den ena juverdelen var alldeles gul. Vi tog mjölkprover från alla juverdelarna för att odla bakterier och på så sätt få veta vad det berodde på och vilken behandlingsstrategi man ska använda sig av. Därefter åkte vi till en häst med fång som behandlades med antiinflammatoriskt, rekommenderades boxvila på mjukt underlag, minskad kraftfodergiva samt att hovslagaren skulle tas dit och korta av tån lite. Tillbaka till pareskon som fick ytterligare en kalkinfusion - vi fick senare veta att hon blivit bra och klivit upp av. Jag jourade på ambulansen inatt och eftersom jag bor så nära skolan fick jag sova hemma (jag slapp därmed de minimala övernattningsrummen utan fönster på skolan). Det var lugnt hela natten, förutom att jag vaknade och trodde att jag skulle hosta sönder min hals (jullovsförkylning i vanlig ordning). Nu (lördag) ska vi åka och handla sista julklapparna innan det bär av till Enköping.   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 17 augusti 2009 16:16

Jag har skapat en ny blogg och ska prova skriva i den ett tag. Vet inte om jag kommer att trivas med den ännu... vi får se. Gå gärna in och berätta vad ni tycker! ...

Av Emilia - 9 augusti 2009 16:44

Idag har jag gjort ett kejsarsnitt på en tik! Hon låg jättefint i narkosen och operationen gick bra, valparna levde. Det är så skönt med komplikationsfria operationer - det behövs så här i början när det "kirurgiska självförtroendet" inte är det bäst...

Av Emilia - 3 augusti 2009 20:02

Jag är helt slut!   Följande patienter har jag pysslat med idag:   * Ormbiten hund med ventrikulära extraslag. * Ormbiten hund med DIC.  * En hund med skumma symtom och inga riktiga fynd. Kanske pyelonefrit, kanske ryggproblem... * Foderförätning. *...

Av Emilia - 1 augusti 2009 21:37

NU har jag opererat en corp al! Tre stenar opererades ut ur tarmen på en valp. Operationen gick bra, det läckte inget från tarmen när jag provtryckte den. Men det är lite nervöst... tänk om hunden får peritonit?!   Nästa vecka ska jag vara på medicin...

Av Emilia - 31 juli 2009 09:45

Vi var och tittade på huset igår. Säljarna var mycket trevliga som vanligt och bjöd oss på fika i den underbara trädgården. Sedan fick vi en ordentlig trädgårdsvisning där alla olika växter pekades ut (jag kommer aldrig kunna komma ihåg det!). Vi fic...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se