Direktlänk till inlägg 20 december 2007

Ambulansen dag 4: Den längsta dagen...

Av Emilia - 20 december 2007 16:08

Elliots stora dag (kastrering). Jag lämnade in min stressade och lite rädda pojke på kliniken imorse och gick därifrån med insikten att det faktiskt finns en mikroskopisk risk att det var sista gången jag fick se honom. Gick till skolan (bra att fördriva tiden med något och omge sig med personer som hela tiden övertygar en om att det kommer gå bra). Nu sitter jag här och väntar otåligt på att veterinären ska ringa och säga att allt gick bra.


Hästresor idag igen. Först åkte vi och tittade på en häst som tidigare haft fång (en komplicerad sjukdom som orsakar smärta i en eller flera hovar). Vi hittade inga uppenbara typiska symtom på fång nu men hon rörde sig stelt och försiktigt och hade förstärkt digitalpuls på alla fyra. Hon remitterades in till kliniken för röntgen och vidare utredning. Sedan spolades tårkanalerna på en annan häst. Till skillnad från på hund och katt använder man inte en speciell tårkanalskanyl utan en hankattskateter som förs in i tårkanalsmynningen i hästens näsbore (på hund och katt går man in via ögat). Väldigt enkelt på häst så länge inte hästen ruskar på huvudet så katetern flyger iväg. Men om det är ordentligt stopp så går det såklart inte.


Nästa resa var en ombesiktning av en annan häst. Det gick snabbt så vi var klara tidigt idag. Samper har varit på långpromenad med Naja och ligger nöjd i soffan. Jag saknar Elliot. Varför ringer de inte? Tiden går så långsamt och jag tittar på klockan varannan minut...

 
ANNONS
 
Vendela&Dagny

Vendela&Dagny

21 december 2007 11:20

Hur har det gått med Elliot? Hoppas att allt har gått bra och att ni får en härlig jul! Vi drar till Norrland nu. Kram

http://dagny.taftea.se

 
Ingen bild

MariaP

21 december 2007 18:36

hur mår den lille killen? krama lite från mig och Ghanim (fast han säger mest morr)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 17 augusti 2009 16:16

Jag har skapat en ny blogg och ska prova skriva i den ett tag. Vet inte om jag kommer att trivas med den ännu... vi får se. Gå gärna in och berätta vad ni tycker! ...

Av Emilia - 9 augusti 2009 16:44

Idag har jag gjort ett kejsarsnitt på en tik! Hon låg jättefint i narkosen och operationen gick bra, valparna levde. Det är så skönt med komplikationsfria operationer - det behövs så här i början när det "kirurgiska självförtroendet" inte är det bäst...

Av Emilia - 3 augusti 2009 20:02

Jag är helt slut!   Följande patienter har jag pysslat med idag:   * Ormbiten hund med ventrikulära extraslag. * Ormbiten hund med DIC.  * En hund med skumma symtom och inga riktiga fynd. Kanske pyelonefrit, kanske ryggproblem... * Foderförätning. *...

Av Emilia - 1 augusti 2009 21:37

NU har jag opererat en corp al! Tre stenar opererades ut ur tarmen på en valp. Operationen gick bra, det läckte inget från tarmen när jag provtryckte den. Men det är lite nervöst... tänk om hunden får peritonit?!   Nästa vecka ska jag vara på medicin...

Av Emilia - 31 juli 2009 09:45

Vi var och tittade på huset igår. Säljarna var mycket trevliga som vanligt och bjöd oss på fika i den underbara trädgården. Sedan fick vi en ordentlig trädgårdsvisning där alla olika växter pekades ut (jag kommer aldrig kunna komma ihåg det!). Vi fic...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se