Direktlänk till inlägg 16 december 2007

Stora Stockholm

Av Emilia - 16 december 2007 20:07

Var i Älvsjö idag och tittade på fina vinthundar på hundutställning. Italienarna var såklart höjdpunkten men jag blir ändå alldeles till mig när det går förbi en stilig skotsk hjorthund, graciös saluki eller vänlig whippet. Jag vill ha fler vinthundar! I framtiden vill vi gärna ha en stor hund, Henke har fallit för greyhound medan jag är svag för saluki och hjorthund.


Gjorde av med en väldans massa pengar (opraktiskt så här innan jul). Det blev en fleeceoverall från Hurtta till Elliot (den är inte helt oväntat lite för stor och måste sys in), ett luddigt Hurtta-halsband, två jättedyra jättefina halsband till killarna och två rullar (rosa + blå) bajspåsar - den blåa var till Henke  så att han slipper skämmas när han går ut med killarna.

Appropå skämmas - jag provade overallen på killarna och båda stod som förstenade och vägrade röra på sig - blicken jag fick var inte nådig. Jag har hamnat i en ond cirkel: mina hundar vill inte ha kläder på sig men de vill heller inte gå ut eftersom det är för kallt, vilket även bidrar till att Elliot får ont i sina muskler! Finns det ingen annan lösning än att emigrera till varmare länder?


Har bakat två mjuka pepparkakor nu. Måtte december snart vara slut så att jag kan återgå till GI-metoden!


Vi hälsade på mamma och pappa i helgen också. Nya lägenheten får klart godkänt, jag tror det blir jättebra när det väl blir klart. Men jag kommer sakna den tända brasan, snöiga uppfarten och stora köket i jul!

 
ANNONS
 
Ingen bild

MariaP

18 december 2007 17:09

såna fina Hurtta-halsband med grått ludd och så reflex på? de har jag suktat efter ett tag också.. det där med kläder på hundarna är lurigt, tror man måste försöka göra det till nåt roligt, typ säga "åha vad fina ni är! duktiga killar!" när de har kläderna på sig. och leka lite, berömma med godis och försöka få dem att glömma täcket lite och att associera det med ngt roligt. eller så går man bara ut och så får de hänga med helt enkelt, trots täcken.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 17 augusti 2009 16:16

Jag har skapat en ny blogg och ska prova skriva i den ett tag. Vet inte om jag kommer att trivas med den ännu... vi får se. Gå gärna in och berätta vad ni tycker! ...

Av Emilia - 9 augusti 2009 16:44

Idag har jag gjort ett kejsarsnitt på en tik! Hon låg jättefint i narkosen och operationen gick bra, valparna levde. Det är så skönt med komplikationsfria operationer - det behövs så här i början när det "kirurgiska självförtroendet" inte är det bäst...

Av Emilia - 3 augusti 2009 20:02

Jag är helt slut!   Följande patienter har jag pysslat med idag:   * Ormbiten hund med ventrikulära extraslag. * Ormbiten hund med DIC.  * En hund med skumma symtom och inga riktiga fynd. Kanske pyelonefrit, kanske ryggproblem... * Foderförätning. *...

Av Emilia - 1 augusti 2009 21:37

NU har jag opererat en corp al! Tre stenar opererades ut ur tarmen på en valp. Operationen gick bra, det läckte inget från tarmen när jag provtryckte den. Men det är lite nervöst... tänk om hunden får peritonit?!   Nästa vecka ska jag vara på medicin...

Av Emilia - 31 juli 2009 09:45

Vi var och tittade på huset igår. Säljarna var mycket trevliga som vanligt och bjöd oss på fika i den underbara trädgården. Sedan fick vi en ordentlig trädgårdsvisning där alla olika växter pekades ut (jag kommer aldrig kunna komma ihåg det!). Vi fic...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se