Alla inlägg under september 2007

Av Emilia - 10 september 2007 21:18

I helgen var vi som sagt på Ålandskryssning med större delen av min släkt för att fira att farbror Micke fyllt 40 år. Det var en överraskningsresa för honom. Vi gjorde vårt bästa inna för att skrämma upp honom ordentligt och hotade med bungy-jump, fallskärmshopp och diverse andra skräckupplevelser. Jag tror han blev ganska lättad över att det bara var fråga om en stillsam båttur.

Så stillsam blev den dock inte för min del eftersom jag har anlag för sjösjuka. Sist jag kryssade (med klassen i tvåan till Helsingfors) i januari månad mådde jag så dåligt båda kvällarna att jag bara kunde ligga nere i hytten och kräkas. Men optimistisk som jag är trodde jag nu att det skulle vara mindre vågor och gung i september än i januari och att jag därför skulle klara mig från sjösjukan. Jag hade fel. Nu klarade jag mig åtminstone fram till midnatt ungefär så jag fick ha lite skoj under kvällen - men rekommenderar inte long island ice tea!

Vi dansade disco med kusinerna och lillebror (!) och hade allmänt trevligt med föräldrarna och farbröderna i baren. Att dricka drinkar när mamma tittar på utan att skämmas måste väl vara värt ett eller två vuxenpoäng?

Nåväl, sjösjukan tvingade mig i säng lite tidigare än vad jag hade önskat och nästa morgon ringde väckarklockan 7:30 för Henke och jag skulle på spa med aromamassage. Myyyysigt sätt att börja dagen på. Vi fick äta massa frukter och dricka juice i "utomhusbubbelpoolen"! Sedan frukostbuffé, lite mer sjösjuka (och en liten lur nere i hytten) och till sist lunchbuffé. Det är farligt att släppa lös mig på bufféer - jag kan liksom inte behärska mig när det finns så mycket att välja på. Det här med att banta, dvs få bort lilla bilringen, inför Thailandsresan funkar inte så bra för mig.


Idag hade vi föreläsning och rundvandring med information på ambulatoriska kliniken. Imorrn ska vi ut och åka med distriktsveterinären. Skoj! Ikväll var vi på agility med Elliot igen och den här gången gick det superbra! Nåja, allt är ju relativt men han lysnade iaf på oss och hade bra kontakt samt tog alla hindrena, tom slalom! Elliots favorithinder är balansbommen. A-hindret är lite svårt på nervägen. Inför det här passet hade jag stekt miniköttbullar till Elliot och tagit med massa korv så det kanske var därför det gick så bra. Det finns en liten kinesisk nakenhundtik i vår grupp som Elliot är väldigt intresserad av, jag misstänker att hon löper. 

Samper blev som vanligt svartsjuk och arg på Elliot när vi var klara med agilityn (han hade fått sitta i bilen under tiden). Förslag på åtgärd någon?

ANNONS
Av Emilia - 7 september 2007 17:57

Igår fick jag ett tokryck och gav mig på vårt förråd (som innehar alla prylar som jag städat bort tidigare) - det skulle äntligen bli ordning och reda därinne (längst in står faktiskt en extra frys som vi inte kan använda pga alla saker)! I all hast städades städskåpet också och hela hallen fylldes med olika typer av skräp. Varför sparar man saker som man inte haft användning för på flera år och som man förmodligen aldrig mer kommer ha glädje av? Mitt problem är nog för att jag är så nostalgisk av mig. "Det var ju trots allt bättre förr!" Henkes problem är att han sparar saker "utifall att". Det är bara det att "utifall att" aldrig inträffar, bortsett från då man kastat just den grejen. Han sparar t ex alla kartonger till olika hushållsapparater och datorprylar "utifall att" de skulle gå sönder och man måste gå tillbaka till affären och klaga. Jag har inte lyckats intala honom att man kanske inte måste behålla alla kartonger bara för det. Efter många timmars slit (och en överfylld balkong) blev det äntligen fint och städat här hemma. Nu hade alltså allt skräpet flyttats från förrådet till balkongen. Nä, där kan det ju inte stå - då ser ju alla grannar hur slarviga vi är! Ska jag ställa tillbaka det i förrådet? Men lite självbehärskning måste jag ändå berömma mig för - idag tog jag ta mig i kragen och körde allt till återbruket. Det var lite svårt att kasta ner allt i kontainrarna men det gick. Undrar om det kommer inträffa något imorrn som kräver nån av de där "utifall att"-grejerna?


I helgen åker vi till Åland med släkten för att fira farbror Micke som blivit 40 år.  ANNONS
Av Emilia - 6 september 2007 10:13

För närmare beskrivning se inlägg "Lådakurs" i augusti.

Av Emilia - 4 september 2007 17:25

Elliot var på agilityträning igår och det gick superdåligt! Av någon anledning ville han inte ha korven som vi hade tagit med till honom och därmed hade vi inga mutor alls för att få honom att gå slalom osv. Han var upptagen med att titta på alla andra hundar och hålla koll på allt som hände runtom honom. (Rasdrag hos italienare). Jag kan ju inte tvinga honom om han inte vill för hela poängen med kursen var ju för att han skulle få göra ngt roligt!


Idag har vi fortsatt dra kalvar. Vår grupp ligger efter vilket känns stressande - hoppas vi kan ta igen det imorrn. Nu måste jag fundera över redovisningsfrågorna tills på torsdag - där gäller det att ha livlig fantasi.  

Av Emilia - 2 september 2007 12:58

Ha ha! Så, vi har alltså blivit utmanade av Anna Blum (Olga da Polga) att lista våra fyra favoritbloggar och därmed skickla utmaningen vidare till dessa. Det blir nog inte så svårt för mig för jag läser inte så värst många bloggar (kan bara komma på 4 just för tillfället - skyller på tidsbrist- fast jag skulle ju kunna spara tid genom att skriva kortare inlägg i min egen blogg...) Nåväl... hoppas man får utmana tillbaka sin egen utmanare bara...


Mina favoritbloggar

Olga da Polga Som jag kikar in på så gott som dagligen. Där kan man läsa omAnnas familj och deras 4 härliga vinthundar (afghan, 2 sloughi och en italienare) och deras äventyr och vardagsliv. Jag blir både avskräckt och längtansfull angående att skaffa ytterligare vinthund, av större modell =) Denna blogg kan jag verkligen rekommendera till alla hundälskare!


Josefines blogg. Detta är min kursare (klasskompis) Josefine som ofta skriver om ungefär samma saker som jag själv (tentaångest, stor arbetsbörda, besvärliga djurägare, veterinära funderingar, djur, djur, djur osv osv) fast ur ett annat perspektiv. Dessutom har hon bättre inblick i kattvärlden än vad jag har eftersom hon är jourhem åt två kattkillar för tillfället.


Rambler är min kusin Elins blogg. Hon börjar plugga i Uppsala nu i höst (har tidigare läst i Örebro) och satsar på att bli översättare. Elin skriver ofta smarta tänkvärda inlägg med "Jigler-humor".


Systerysters blogg. Maria (uttalas Marja) är en annan kursare till mig som äger supersöta salukin Ghanim (hoppas att jag stavade rätt nu) och som även bor på samma område som vi. Dessvärre tycker Ghanim att mina pojkar är rätt så närgångna, jobbiga och konstiga så vi kan tyvärr inte låta våra vinthundar umgås.


Som ni ser är jag rätt så inskränkt när det gäller att läsa bloggar - klasskompisar, släktingars och vinthundsmänniskor. Jag får verkligen skärpa mig och bredda mig lite!


För övrigt är jag nu i helgen hemma hos mamma och pappa för lite lantmys. Besöken kommer nog bli lite oftare nu under hösten eftersom de kommer att flytta in till lägenhet i stan i nov/dec. På tisdag kommer mäklaren för att fotografera huset och nu ägnar sig hela familjen åt "piffing" dvs att få huset och alla dess rum att se så bra ut som möjligt så att många blir intresserade av det och vill komma och titta. Och ju fler intresserade desto högre pris och därmed mer pengar till mamma och pappa. Stackars lillebror har lite svårt att engagera sig i denna verksamhet så mamma och jag tog kommandot över hans rum och beordrade honom att börja packa ner saker i lådor och damma möblerna (jo han ska ju förhoppningsvis flytta hemifrån snart - han har en lägenhet på G). Det har plockats ner tavlor, hängts upp nya tavlor, fixats gardiner, diskuterats huruvida vissa prylar ska stå framme eller plockas undan mm. Rätt så skoj faktiskt. Fast nu till fotograferingen blir det ingen riktig home-styling utan det blir till senare då folk ska komma och titta.


En annan sak som jag funderat på en del är varför mina båda långfingrar är supertorra - flagiga och spruckna i huden - medan de övriga fingrarna är helt normala? Kan kalvdragningar ha den effekten på långfingrar tro? Tacksam för svar.
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se