Direktlänk till inlägg 27 september 2007

Mera kor!

Av Emilia - 27 september 2007 11:55

Jag gillar kor... och mjölk, ost, keso, yoghurt, gräddfil, creme fraiche, glass... Mera kor åt folket! Och de som pratar om att kor bidrar till växthuseffekten kan... ja... någonting som jag inte törs skriva här. Enligt våra eminenta lärare och föreläsare är det bara dumheter att skylla på de stackars oskyldiga korna så länge vi människor inte utfodrar dem med t ex importerad soja. Sverigeodlat hö och spannmål borde enligt sunt kretsloppstänkande ta upp lika mycket koldioxid osv medan de växer som kon sedan rapar upp när hon äter det. Visserligen är det metangas som rapas upp men själva kolmängden är ändå samma. Så det så! Åk mindre bil (helst kommunalt), klaga inte över höjd bensinskatt, sopsortera, köp närproducerat etc etc innan ni ens vågar överväga att skylla på korna! (Inte för att jag själv är perfekt såklart...)

Nog med präktighet. Idag tränade vi på att lyssna på hjärta och lungor på korna. Kul! Men fingrarna är lite blåslagna efter all perkussion (= man sätter några fingrar mot kons bröstkorg och knackar på dessa med de andra fingrarna). det blir då olika ljud beroende på vilken sorts vävnad som ligger under - lungor, hjärta, våm, muskler... På det sättet kan man ta reda på exakt var lungorna och hjärtat ligger och om kon är sjuk kan man kanske (om man är duktig) upptäcka en hjärtförstoring eftersom det låter dämpat över en större yta än normalt. Onormalt lång lunch idag. I eftermiddag ska vi gå igenom olika snabbtester som man kan ha med sig ute i kvackarbilen (istället för att skicka blodprover mm till lab). 

 

 Ko-kärlek!

 
ANNONS
 
josefine

josefine

27 september 2007 17:06

vad söta ni är tillsammans, du och kossan! ha en bra helg!

http://rosenqvist.bloggagratis.se

 
Ingen bild

MariaP

27 september 2007 19:49

jag upptäckte att långa naglar gör ONT! när man ska perkutera alltså... ytterligare en anledning till att klippa dem (+ att man måste när man rektaliserar och att det samlas massa skit under...) men fåfäng som jag är så vill jag ha mina långa naglar kvar!! har nog valt fel yrke då...

 
Lilla Mysan

Lilla Mysan

28 september 2007 23:56

Hej där! Kul att se att det finns fler kursare som bloggar :-) /JSS

http://lillamysan.diaryland.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 17 augusti 2009 16:16

Jag har skapat en ny blogg och ska prova skriva i den ett tag. Vet inte om jag kommer att trivas med den ännu... vi får se. Gå gärna in och berätta vad ni tycker! ...

Av Emilia - 9 augusti 2009 16:44

Idag har jag gjort ett kejsarsnitt på en tik! Hon låg jättefint i narkosen och operationen gick bra, valparna levde. Det är så skönt med komplikationsfria operationer - det behövs så här i början när det "kirurgiska självförtroendet" inte är det bäst...

Av Emilia - 3 augusti 2009 20:02

Jag är helt slut!   Följande patienter har jag pysslat med idag:   * Ormbiten hund med ventrikulära extraslag. * Ormbiten hund med DIC.  * En hund med skumma symtom och inga riktiga fynd. Kanske pyelonefrit, kanske ryggproblem... * Foderförätning. *...

Av Emilia - 1 augusti 2009 21:37

NU har jag opererat en corp al! Tre stenar opererades ut ur tarmen på en valp. Operationen gick bra, det läckte inget från tarmen när jag provtryckte den. Men det är lite nervöst... tänk om hunden får peritonit?!   Nästa vecka ska jag vara på medicin...

Av Emilia - 31 juli 2009 09:45

Vi var och tittade på huset igår. Säljarna var mycket trevliga som vanligt och bjöd oss på fika i den underbara trädgården. Sedan fick vi en ordentlig trädgårdsvisning där alla olika växter pekades ut (jag kommer aldrig kunna komma ihåg det!). Vi fic...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se