Direktlänk till inlägg 26 september 2007

Klövar!

Av Emilia - 26 september 2007 15:32

Hela dagen ägnad åt klövar - puh! Först föreläsning två timmar på förmiddagen, om klövar givetvis, där föreläsaren i vanlig ordning klickade förbi sina power-pointbilder så snabbt att man nog skulle behöva vara stenograf för att hinna med att anteckna, med ett behagligt avbrott för brandlarm (så föreläsaren blev om möjligt ännu mer stressad efter det). Sedan åkte vi till Jälla och beskådade en oerhört proffsig klövverkare som verkade klövar på löpande band med klövfräs - i hydrualisk (stavas det så?) verkstol! Jag kan inte annat än att beundra människor som kan konsten att prata konstant. Hon kunde det och verkade inte bry sig om att ingen annan sa något. Jag skulle också vilja kunna trycka på en "prat-knapp" hos mig själv ibland - speciellt i situationer där pinsam tystnad uppstår. 

 


Efter lunch fick vi prova på att verka klövar själva (slaktklövar - dvs inte levande djur!) på det gamla hederliga viset med klubba och klinga. (= sjukt jobbigt! Jag hade tänkt träna ikväll men mina stackars armar är så trötta att det tar emot bara att skriva detta inlägg!)


 
ANNONS
 
Ingen bild

Maria

26 september 2007 17:20

Din vekling! Kom igen med dig nu - iväg till träningen. Jag tränade minsann igår trotts att jag dragit en jättekalv ur lådan hela eftermiddagen - kändes dock en del i armarna idag när det var dags för kalvdragning igen :)

 
josefine

josefine

26 september 2007 18:02

jag kan faktiskt ha viss förståelse för om du inte dyker upp på träningen, det är sjukt jobbigt att verka klövar... men visst var klövverkerskan häftig!

http://rosenqvist.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 17 augusti 2009 16:16

Jag har skapat en ny blogg och ska prova skriva i den ett tag. Vet inte om jag kommer att trivas med den ännu... vi får se. Gå gärna in och berätta vad ni tycker! ...

Av Emilia - 9 augusti 2009 16:44

Idag har jag gjort ett kejsarsnitt på en tik! Hon låg jättefint i narkosen och operationen gick bra, valparna levde. Det är så skönt med komplikationsfria operationer - det behövs så här i början när det "kirurgiska självförtroendet" inte är det bäst...

Av Emilia - 3 augusti 2009 20:02

Jag är helt slut!   Följande patienter har jag pysslat med idag:   * Ormbiten hund med ventrikulära extraslag. * Ormbiten hund med DIC.  * En hund med skumma symtom och inga riktiga fynd. Kanske pyelonefrit, kanske ryggproblem... * Foderförätning. *...

Av Emilia - 1 augusti 2009 21:37

NU har jag opererat en corp al! Tre stenar opererades ut ur tarmen på en valp. Operationen gick bra, det läckte inget från tarmen när jag provtryckte den. Men det är lite nervöst... tänk om hunden får peritonit?!   Nästa vecka ska jag vara på medicin...

Av Emilia - 31 juli 2009 09:45

Vi var och tittade på huset igår. Säljarna var mycket trevliga som vanligt och bjöd oss på fika i den underbara trädgården. Sedan fick vi en ordentlig trädgårdsvisning där alla olika växter pekades ut (jag kommer aldrig kunna komma ihåg det!). Vi fic...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se