Direktlänk till inlägg 24 september 2007

Långväga släkting, höstmys och Samper to be continued

Av Emilia - 24 september 2007 17:28

Fredag: kräftskiva hos Kerstin och Edvin. Mycket mycket trevligt! Jag hade bl a en väldigt givande diskussion om hobbyhöns med min bordsherre och fick insidertips om fungerande antiparasitärt preparat till höns (dock inte lagligt att använda eftersom det inte har indikation på höns, men vad gör man när det inte finns några lagliga heller?).


I helgen åkte vi hem till mamma och pappa som besöktes av mormor och morfar samt morfars 70-åriga kusin som nu är här och hälsar på från Ungern (nåväl, egentligen bor hon i Slovakien men kommer från Ungern från början, liksom mormor och morfar). Hon var en mycket rar, godhjärtad och liten gumma - påminde mycket om mormor - som hälsade på oss alla med en bamsekram, trots att det var första gången vi träffade henne. Fikat blev en intressant blandning av Svenska, Ungerska och mycket skratt. Mormor och morfar fick tolka, vilket inte alltid var så lätt eftersom de själva blandade ihop språken emellanåt, gumman kunde ingen engelska. Bilder kommer senare...


Här kommer fina höstbilder på killarna (dock dålig kamera, ny sådan måste införskaffas omgående!). Notera killarnas bristande intresse för att bli fotograferade av husse med mobilkamera.

För er som undrar hur Samper mår nu så kan jag säga (till mitt försvar - se föregående inlägg) att han faktiskt inte mår så bra som jag hade hoppats. Han slutade kräkas men fick blodig diarré istället ett halvt dygn efter veterinärbesöket. Denna diarré har nu pågått sedan natten till torsdag då han ville han gå ut en gång i timmen, andra natten ungefär varannan timme och sedan har det minskat så att inatt var vi bara ute två gånger. Alla mina mattor och killarnas täcken och filtar är nedsmutsade och ligger just nu på balkongen i väntan på nästa tvättid. De första dagarna fick han svälta men sedan stod jag inte ut med att se på benranglet längre (han hade liksom inte så mycket att ta av innan han blev sjuk) så nu får han små portioner dietkost, idag köpte jag Canikur. Dock rätt pigg, ingen feber och mycket god aptit när han väl får mat. Vi håller tummarna.
 
ANNONS
 
Anna mfl.

Anna mfl.

25 september 2007 22:20

men, stackars Samper !!! fy vad jag blir orolig...hoppas han blir frisk NU !
Vilka fina höstbilder på dem ! Haha -underbart när de vänder ryggen till...

http://olgadapolga.dinstudio,se

 
Ingen bild

Henric

26 september 2007 07:27

men, jag ville ju bara ha bild där de satt och tittade ut över fältet =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 17 augusti 2009 16:16

Jag har skapat en ny blogg och ska prova skriva i den ett tag. Vet inte om jag kommer att trivas med den ännu... vi får se. Gå gärna in och berätta vad ni tycker! ...

Av Emilia - 9 augusti 2009 16:44

Idag har jag gjort ett kejsarsnitt på en tik! Hon låg jättefint i narkosen och operationen gick bra, valparna levde. Det är så skönt med komplikationsfria operationer - det behövs så här i början när det "kirurgiska självförtroendet" inte är det bäst...

Av Emilia - 3 augusti 2009 20:02

Jag är helt slut!   Följande patienter har jag pysslat med idag:   * Ormbiten hund med ventrikulära extraslag. * Ormbiten hund med DIC.  * En hund med skumma symtom och inga riktiga fynd. Kanske pyelonefrit, kanske ryggproblem... * Foderförätning. *...

Av Emilia - 1 augusti 2009 21:37

NU har jag opererat en corp al! Tre stenar opererades ut ur tarmen på en valp. Operationen gick bra, det läckte inget från tarmen när jag provtryckte den. Men det är lite nervöst... tänk om hunden får peritonit?!   Nästa vecka ska jag vara på medicin...

Av Emilia - 31 juli 2009 09:45

Vi var och tittade på huset igår. Säljarna var mycket trevliga som vanligt och bjöd oss på fika i den underbara trädgården. Sedan fick vi en ordentlig trädgårdsvisning där alla olika växter pekades ut (jag kommer aldrig kunna komma ihåg det!). Vi fic...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se