Direktlänk till inlägg 12 september 2007

Idyllisk hästgård!

Av Emilia - 12 september 2007 17:07

Jag är kär i en hästgård som vi besökte idag med ambulatoriska för att dräktighetsundersöka ett sto med ultraljud. Vi åkte på vindlande vägar långt ut på landet med grönskande åkrar och mysiga byar. Boningshuset var precis så jag föreställer mig mitt framtida hus: rött med vita knutar, grönmålad dubbelytterdörr, stora fönster med spröjs, 2 våningar, lummig trädgård och nyrenoverat stall precis utanför tomten. Suckar!

Även huset invändigt var i tipp-topp (vi fick stiga på och tvätta händerna efteråt) med nykaklat i badrummet, badkar med lejontassar och marmorhandfat. Jag kommer aldrig ha råd att köpa ett sånt hus! Eventuellt om jag ställer mig på ett slakteri och besiktigar eller går jour som distriktare 7 dagar i veckan resten av livet. 

Nåväl, plikten kallar. Stoet var troligtvis dräktigt men detta måste kollas igen om ca 10 dagar för att man ska kunna vara säker. Sen var det ett litet föl med ett sår på benet som skulle kollas. Såret såg fint ut och jag fick lägga på skyddsbandage - vilket är svårare än man tror. Det är noga att inte dra åt för hårt men samtidigt får det inte sitta för löst så det glider av heller - dvs lagom är bäst.

Det var enda besöket för idag så vi var hemma tidigt. Lade mig på sängen för att läsa i griskompendiet och somnade med pojkarna som sängvärmare i ca 2 timmar. Mysigt! Mycket intryck gör en trött - precis som med hundar! Nu ska jag ta nya tag med pluggandet! 

 
ANNONS
 
ninni (igen)

ninni (igen)

12 september 2007 17:38

Tack för titten. Japp du hade alldeles rätt en Lundehund är det! Fyra år är godbiten nu och det underbaraste man kan tänka sig som går på fyra ben - det säger väl iiiiingen djurägare om sina djur va ;-)
Lät som du besökt ett mysigt ställe - så där skulle jag önska att vårt ställe såg ut också, ett gammalt rött hus, dubbeldörr så långt är jag med - sen är nog inte vårt kråkslott tipptopp men kanske när vi är pensionärer eller nåt att man hunnit så långt :-)
Ha det!

http://ninnisvirrvarr.bloggagratis.se

 
Ingen bild

MariaP

15 september 2007 10:54

jag vet precis hur det är, vi var ut till ett litet stall m två hästar igår, jättemysigt! och hittade et "renoveringsobjekt" i tidningen (gård 5 ha mark och två äldre timmerhus med stort renoveringsbehov), men jag ser ju vilken potential stället har, det skulle kunna bli så fint!! vill ha!! =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilia - 17 augusti 2009 16:16

Jag har skapat en ny blogg och ska prova skriva i den ett tag. Vet inte om jag kommer att trivas med den ännu... vi får se. Gå gärna in och berätta vad ni tycker! ...

Av Emilia - 9 augusti 2009 16:44

Idag har jag gjort ett kejsarsnitt på en tik! Hon låg jättefint i narkosen och operationen gick bra, valparna levde. Det är så skönt med komplikationsfria operationer - det behövs så här i början när det "kirurgiska självförtroendet" inte är det bäst...

Av Emilia - 3 augusti 2009 20:02

Jag är helt slut!   Följande patienter har jag pysslat med idag:   * Ormbiten hund med ventrikulära extraslag. * Ormbiten hund med DIC.  * En hund med skumma symtom och inga riktiga fynd. Kanske pyelonefrit, kanske ryggproblem... * Foderförätning. *...

Av Emilia - 1 augusti 2009 21:37

NU har jag opererat en corp al! Tre stenar opererades ut ur tarmen på en valp. Operationen gick bra, det läckte inget från tarmen när jag provtryckte den. Men det är lite nervöst... tänk om hunden får peritonit?!   Nästa vecka ska jag vara på medicin...

Av Emilia - 31 juli 2009 09:45

Vi var och tittade på huset igår. Säljarna var mycket trevliga som vanligt och bjöd oss på fika i den underbara trädgården. Sedan fick vi en ordentlig trädgårdsvisning där alla olika växter pekades ut (jag kommer aldrig kunna komma ihåg det!). Vi fic...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se