Alla inlägg under maj 2007

Av Emilia - 18 maj 2007 15:11

... visste ni att det ligger bakom en hel del hjärtsjukdomar... eller rättare sagt - vid fel på retledningssystemet kan det hända massor av spännande, och ffa helt obegripliga saker. Min dag har varit fylld av knepig kardiologi. Jag har skjutit upp det länge nog nu. Att läsa av EKG:n är svårt. Jag tycker att kammarextraslag ser likadant ut som 3:e gradens AV-block! Och är det någon därute som vet hur man behandlar förmaksstillestånd hos hund och katt? Sen alla olika typer av hjärtfarmaka som alla ändå verkar kunna användas till varenda hjärtfel - OBS! fast inte förrän vid manifest svikt. 


Nåväl, nu ska jag iväg och jobba. Hela natten - för första gången!  Jag hoppas på lite sömn så att jag kan plugga imorgon också och inte vänder på hela dygnet till på måndag, då jag för övrigt också jobbar... Nästa vecka ska jag (förhoppningsvis) få kastrera katter. Sist gick det inte så himla bra med ligeringen eftersom det inte alls går så fort (som ett rinnande vatten) när man gör det på riktigt i en kattbuk och måste byta grepp för att kunna dra åt ordentligt! Sen vet man inte alls vart man var nånstans - och det är absolut förbjudet att knyta kärringknutar eftersom de går upp och då förblöder katten. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - nån kirurg blir jag ALDRIG! 


Tentaångest tentaångest  tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest tentaångest




Av Emilia - 12 maj 2007 11:10

Tove blev sjuk igår. Innerst inne visste jag nog att allt inte var som det skulle med henne eftersom hon magrat av lite under en tid. Men kaniner visar inte när de mår dåligt innan det har gått väldigt långt. Tove var pigg och glad och mumsade på sitt hö varje dag. Igår när jag kom hem från skolan ville hon inte äta - bara låg i sin bur med insjunken buk och uppburrad päls. Visst har hon haft ont i magen förr, på den tiden då hon fick kraftfoder, men inte sen vi började med bara hö. Jag hade nog gett henne lite mer tid om jag inte sett att hon var så blek (läpparna var nästan vita) och om jag inte känt knölen i buken på henne. En knöl som inte kunde vara njure och som inte borde finnas där. Tove gillade aldrig att bli klämd på magen men igår protesterade hon inte ens, bara när jag kom åt det onda stället. Vi bäddade in henne i filtar i hennes transportbur och gick ner till kliniken. Marie var där och det kändes bra att både hon och veterinären tittade och klämde på henne - annars kanske jag skulle börja tro att jag inbillat mig knölarna så här i efterhand. Tove var duktig när hon fick sprutan, jag tror inte hon kände någonting. Det är alltid lika jobbigt när det händer och man vet att när hon väl fått i sin avlivningsvätskan så finns ingen återvändo. Man kan inte ångra sig, finns ingen antidot. 


Idag begravde vi Tove under häggen i mamma och pappas trädgård. Jag tror hon kommer trivas där. Jag ville inte att hon skulle hamna i plastsäck och kylrummet på kliniken för att sedan brännas tillsammans med andra djur. Nu vet jag var hon finns.  Imorse satt en hare på åkern och tittade på mig länge när jag kom ut på trappan. En del av mig vill tänka att det på något vis var Tove, men det är nog omöjligt.

Av Emilia - 8 maj 2007 14:28

Jag älskar den här årstiden! Idag plockade jag massor av hägg och satte i vaser i vardagsrummet och sovrummet. Det luktar så härligt i lägenheten nu. Som kompensation för att jag inte har tid att vara ute och njuta av det. Mycket att plugga! Men jag kommer må ännu sämre när syrénerna kommer - det är min absoluta favoritblomma! Jag blir som Ferdinand när jag ser syréner! Sniiiiiiiiiff! Då kommer jag plundra alla syrenbuskar på Gälbo och proppa in i lägenheten!

Av Emilia - 7 maj 2007 19:03

Titta på min söta Elliot som hjälper mig med tentapluggandet.!

Av Emilia - 2 maj 2007 18:31

... hmm har inte jag haft den rubriken förut? Nåväl, jag börjar faktiskt få riktigt ont i magen nu - speciellt när jag tänker på muntan och röntgententan. Det är visserligen ingen katastrof om jag inte skulle klara mig eftersom jag har kirrat sommarjobb ändå - men det skulle vara ytterst pinsamt att behöva berätta för de på KC att jag kuggat och att de måste hitta en annan TF... och samtidigt jobba kvar där som sköterska... Gaaaah!

Ska vara på kirurgen de sista 4 veckorna nu. Inte för att vara negativ men kirurgi/rörelseapparaten etc är bland det mindre roliga jag vet när det gäller veterinärmedicin. Kanske för att jag tycker att det är så himla svårt med rörelseapparatens anatomi, artrodeser, stift hit och dit, skruvar, hältutredningar osv osv. Och jag har inte vidare lust att lära mig heller - helt enkelt inte intresserad. Om jag någonsin specialiserar mig på nått inom smådjur så blir det helt klart internmedicin inkl dermatologi! Jag hade två patienter idag - ett återbesök efter carpusluxation där jag iaf fick lägga ett bandage. Nästa patient var mycket roligare: hög feber, polyartrit som inte svarat på Ronaxan, ont i hela kroppen, skumma hjärtljud... (värsta medicinpatienten eller hur!) Så det blev till att detektivarbeta lite med EKG, blodprover, röntgen, Jens... Ja jag räknar med Jens som en diagnostisk metod faktiskt... Så nu har vi en fin lista med diffdiagnoser. Jag ska absolut följa upp patienten imorrn - nu när medicinarna har fått den och jag måste vara kvar på kir pol. Suuuur!

Ska plugga lite SLE nu, en sjukdom som jag gång på gång skjutit upp och försöker inbilla mig att jag har lite koll på trots att jag inte har det.


Dagens I-landsproblem: Ett fullt kylskåp men ändå inget att äta till middag. Jag har gjort lite äppelpaj bara för att klara mig tills jag tänkt ut nått... hrm... det är ingen ordning på mig när Henke inte är hemma.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards