Alla inlägg under mars 2007

Av Emilia - 5 mars 2007 20:24

Det är stor skillnad på att vara veterinärstudent på jour och joursköterska! Bortsett från att man får betalt så är det mycket mer pappersarbete man måste kunna som sköterska! Ta betalt och sånt. HJÄLP!Det kändes som att hela uppsala stod i väntrummet och väntade på att få hämta hem sina djur, avliva sina djur alternativt få sina akut sjuka djur undersökta. Och till råga på allt ett akut kejsarsnitt! Lägg sedan på en telefon som ringer konstant! OCh då överdriver jag inte för en gångs skull! De andra sa till mig att inte svara för det hde vi inte tid med. Men om någon ringer så intensivt måste det ju vara akut!Jag lyckades i alla fall åstadkomma två kattavlivningar och en narkospassning på de tre timmar jag jobbade. Första gången jag någonsin sprutat en katt i buken (hade bara varit med och sett det EN gång tidigare). Men katterna dog bra som tur var. De katter jag gjort tidigare har ju haft kanyl!Nu måste jag dricka varm choklad! Ska orka med två kvällar till denna veckan!

Av Emilia - 4 mars 2007 16:37

Ja, antalet röstande på min förra omröstning var skrämmande lågt! Nu har jag lagt upp en ny omröstning som jag hoppas kan engagera fler personer - det handlar om våra favorithusdjur. jag tog mig friheten att även inkludera de kära produktionsdjuren.SÅ RÖSTA DÅ!I kategorin viktigaste TV-serier blev resultatet följande:1. Grey's anatomy2. House3. Vänner och Let's dance4. Medium och Poirot5. Cityakuten (inga röster)

Av Emilia - 4 mars 2007 16:26

Helt slut! Men mycket lärorikt!Hade fem patienter sammanlagt, två sårskador som jag fick sy och dränera, en akut hjärtsvikt som tråkigt nog avlivades, en feberkatt och en katt med idiopatisk cystit. Ingen middag! Men det gick bra ändå för det var fullt upp hela tiden så jag hann aldrig känna efter. Mend et är jobbigt att behöva gå upp mitt i natten efter bara en timmes sömn för att ta emot en ny akutpatient. Jag förstår precis vad James Herriot menade! Fast jag fick åtminstone dra på mig de pyjamasliknande klinikkläderna och tofflor till skillnad från han som var tungen att åka ut i vintermörkret, ta av sig skjortan och arbeta liggandes på ett lortigt cementgolv. Så man har det nog rätt bra ändå.Men idag är jag helt däckad! Börjar få lite kalla fötter angående om att jobba jourer i sommar. Innerst inne vet jag ju att jag är så extremt kvällstrött och inte fungerar efter kl 24.

Av Emilia - 2 mars 2007 17:26

Jag blir så trött på vissa människor! Som ni säkert vet så försöker jag sälja så mycket av mitt skräp som möjligt (för så mycket pengar som möjligt) på Tradera nu inför flytten. Men sen finns det då vissa som efter avslutad auktion varken betalar eller hör av sig. När man till slut, efter ett antal påminnelser och hot om negativt omdöme får ett svar är det ett väldigt otrevligt sådant: "du verkar ta för mycket i frakt, vilka köksgardiner väger 1,6 kg?????" Jo, det ska jag be att få tala om; ett par mycket fiiiina och egentligen mycket dyyyyrare köksgardiner i kraftigt dyyyyyrt tyg - två längder och 1 kappa. Idiot!!!!Vilken normal människa vägrar att ens höra av sig om han är missnöjd med portot? Jo en 5-åring!Men skönt ändå att det är helg. Jag måste verkligen vila upp mig nu inför nästa vecka. Jag blev ombedd att jobba tre kvällar också så det kommer bli tufft! Måste nog repetera mina kunskaper i onkologi, neurologi, oftalmologi och ortopedi... Med andra ord; varför sitter jag här?

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards